Tvättstugor


BRF Lövholmenhus nr 1

Tvättstugor

I flerfamiljshusen finns tvättstugor för tvätt av kläder och hemtextil (ej mattor). Tvättstugorna är uteslutande till för dem som bor i flerfamiljshusen.


Bokning av tvättstuga

Utanför varje tvättstuga finns en bokningstavla. För att kunna boka tid till tvättstugan måste man använda sig av en bokningsbricka som sätts fast på bokningstavlan. Har ni ingen bokningsbricka till tvättstugorna kan ni beställa det nere på kontoret.


Om man har bokat tid men inte börjat tvätta inom en halvtimme från tvättidens början är tiden förbrukad och kan användas av annan boende.


Städning

Tvättstugorna ska städas efter användning. Det innebär att ni torkar av maskinerna med en våt trasa, sopar rent golvet samt skurar golvet.Tomma tvätt- och sköljmedelsförpackningar ska tas med hem för sortering.
.
Grovtvättstuga

På Skäcklingevägen 91 finns en grovtvättstuga för att tvätta mattor och dylikt. Grovtvättstugan kan användas av alla boende i föreningen.


För att kunna boka tvättid i grovtvättstugan behövs en digital nyckelbricka samt polletter, vilka du hämtar på kontoret (Skäcklingevägen 91). Nyckelbrickan används för att boka tid i grovtvätstugan samt för att komma in i tvättstugan den bokade tiden. Polletterna behöver ni för att kunna använda er av tvättmaskinen och torkskåpet inne i grovtvättstugan.


En pollett räcker ca 1,5 timme. Vid förlust av nyckelbricka kommer föreningen att debitera den boende för detta, kostnaden för en ny nyckelbricka uppgår till 300 kr.